Foto: Shutterstock
Šis kārtojums, kurš izskatās gluži kā "izkāpis" no kāda smalka restorāna ēdienkartes, patiesībā nav nemaz tik grūti pagatavojams, jo izvārīt rīsus, atvērt konservēta tunča bundžiņu un sakapāt dārzeņus būs pa spēkam teju katram. Lielisks veids, kā pārsteigt draugus, radus un paziņas ar savām kulinārajām prasmēm.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
0.5 glāzerīsi1 glāzeūdens šķipsnasāls2 ĒKrīsu etiķis0.5 TKcukurs0.25 mango4 ĒKsalsa1 bundžiņa tunča savā sulā melnās sezama sēklas pasniegšanai balzamiko krēms pasniegšanai

Sagatavošana

1

Tunča konserviem nolej šķidrumu (labāk izmantot konservētu tunci gabaliņos). Mango nomizo, sīki sakapā. To, kā veikli nomizot mango, stāstījām šajā rakstā.

2

Gatavo salsu, sekojot šīs receptes norādījumiem. Salsa ir īpaši meksikāņu virtuvei raksturīga piedeva no sīki sakapātiem dārzeņiem, zaļumiem un laima sulas, kas ievērojama ar to, ka tajā labi jūtamas visas pievienotās sastāvdaļas. Nedaudz sīki sakapāta mango iesakām pievienot arī dārzeņu salsai, lai radītu vēl bagātīgāku garšu buķeti.

3

Gatavo rīsus. Ber tos nelielā katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu, katliņam uzliek vāku un, necilājot to, tvaicē rīsus 12 minūtes. Tad nogriež liesmu, pievieno sāli, cukuru, etiķi un samaisa. Rīsus pārber bļodā, lai tie ātrāk atdzistu.

4

Kad rīsi atdzisuši, izmantojot konditorejas gredzenu vai citu piemērotu ietvaru, uz šķīvja veido kārtojumu: apakšā liek rīsus, virs tiem tunča kārtu, tad salsu, nobeigumā kārtojumu papildina ar mango gabaliņiem, pārkaisa ar sezama sēkliņām un pārslaka ar balzamiko krēmu.

5

Uzmanīgi noņem konditorejas gredzenu un pasniedz ēdienu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!