Foto: Shutterstock
Rīsu pudiņš- vesīgs un gards, jau kuro gadu desmitu.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 ĒKrīsi1.5 glāzeūdens2 ĒKpūdercukurs2 TKsviests1 gab.ola rīvmaize mandeļu piens

Sagatavošana

1

Rīsiem uzlej verdošu ūdeni, vāra, līdz rīsi kļūst mīksti (1 stundu).

2

Mazliet atdzesē, pieliek smalko cukuru, sviestu, nedaudz sāls, olas dzeltenumu un labi saputotu olas baltumu.

3

Uzmanīgi visu izmaisa, ieliek labi ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā formiņā, apsedz ar cepampapīra ripiņu.

4

Vāra cepeškrāsnī ūdens pelde 45 minūtes.

5

Gatavo pudiņu izberž caur sietu un atšķaida vai nu ar mandeļu pienu, vai ar vāju tēju.

6

Vecākiem bērniem pudiņu pasniedz nesasmalcinātu ar sīrupu vai ķīseli.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!