60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
4 ĒKrīsi1.5 glāzeūdens2 ĒKpūdercukurs2 TKsviests1 gab.ola rīvmaize mandeļu piens
Sagatavošana
1
Rīsiem uzlej verdošu ūdeni, vāra, līdz rīsi kļūst mīksti (1 stundu).
2
Mazliet atdzesē, pieliek smalko cukuru, sviestu, nedaudz sāls, olas dzeltenumu un labi saputotu olas baltumu.
3
Uzmanīgi visu izmaisa, ieliek labi ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā formiņā, apsedz ar cepampapīra ripiņu.
4
Vāra cepeškrāsnī ūdens pelde 45 minūtes.
5
Gatavo pudiņu izberž caur sietu un atšķaida vai nu ar mandeļu pienu, vai ar vāju tēju.
6
Vecākiem bērniem pudiņu pasniedz nesasmalcinātu ar sīrupu vai ķīseli.
Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit