Foto: DELFI
Šī recepte ir vēl viens apliecinājums tam, ka reizēs, kad mājās nekā nav, bet tik ļoti gribas ko garšīgu, top vislabākās idejas. Prātojot, kā likt lietā pārpalikumus no ķirbja, nolēmu iemēģināt veiksmi tiem cepumu veidolā. Un, jāatzīst, gala rezultāts nelika vilties!

Domājams, katrs var eksperimentēt pēc sirds patikas un šeit minētās sastāvdaļas papildināt vai aizstāt ar ko citu. Piemēram, ķirbja vietā sarīvēt burkānu, cukura vietā likt medu vai sīrupu, bet kraukšķīgumam pievienot vēl riekstus vai rozīnes, kas nu kuram labāk tīk.

25Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gauzu pārslas (der arī četru graudu pārslu maisījums)100 gkviešu milti1.5 TKcepamais pulveris2 TKmalts kanēlis šķipsnasāls30 gkokosriekstu eļļa1 gab.ola1 TKvaniļas ekstrakts100 gbrūnais cukurs100 gķirbis1 saujaķirbju sēklas

Sagatavošana

1

Vispirms bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – auzu pārslas, miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli.

2

Atsevišķā bļodā lej izkausētu kokosiekstu eļļu (var izmantot arī sviestu vai citu eļļu), piesit olu, iejauc vaniļas ekstraktu un ar putojamo slotiņu vai dakšiņu rūpīgi sakul. Beigās iemaisi cukuru, lai masa ir vijīga un viendabīga.

3

Slapjās sastāvdaļas iejauc sausajās un rūpīgi ar karoti samaisi. Tad masā iemaisi smalki sarīvētu, svaigu ķirbi un ķirbju sēklas. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

4

Uz cepamās plāts izklāj cepamo papīru un ar karoti ņemot masu, veido līdzīga izmēra plācenīšus. Masa īpaši neplūdīs, tāpēc tos var likt diezgan tuvu vienu otram.

5

Cep 180 grādos 15 minūtes, līdz maliņas kļuvušas zeltaini brūnas un viducis nav jēls (var pārbaudīt ar koka irbulīti). Izceptos cepumus ar visu cepamo papīru uzliek uz restītes, lai tie vienmērīgi atdziest un neturpinātu cepties uz karstās cepešpannas. Ļauj tiem pilnībā atdzist.

No šī daudzuma vajadzētu sanākt aptuveni 20 vidēja lieluma cepumiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!