'Rudzu ķēve' - garda maize ar anīsu un medu.

Pienu (ūdeni) uzsilda, tajā izšķīdina raugu un medu. Bļodā iesijā miltus, pieliek sāli, anīsu (var nelikt)un mīkstu sviestu, pielej šķidrumu un visu samīca. Ļauj 20 minūtes rūgt siltā vietā.

Labi izmīca un liek četrstūra veidnē (var, piemēram, sapīt pīnē, bet labi ir arī tāpat). Ļauj uzrūgt vēl 20 minūtes.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep apmēram 1 stundu (ja sāk degt augša, pārklāj ar alumīnija foliju).

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!