Foto: LETA
Rudzu maize ar raugu cepama cepeškrāsnī.
260Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 glāzesūdens2 ĒKraugs1 ĒKcukurs3 glāzesrudzu milti3 glāzeskviešu milti3 ĒKķimenes1 ĒKaugu eļļa1 ĒKsāls

Sagatavošana

1

Sajauc siltu ūdeni ar raugu, cukuru un ļauj parādīties putām.

2

Sajauc abus miltus, ķimenes un sāli. Šķidrumu ielej miltos un maisa līdz veidojas mīksta mīkla. Pārklāj un atstāj ~1 h siltā vietā.

3

Kad mīkla paceļas, sadala uz pusēm, izliek uz ieziestas plāts un atstāj uz 2 h.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 * C un ieliek plāti. Cep ~1 h līdz parādās brūna miziņa. Virsmu noziež ar pienu vai sviestu. Atdzesē 15 min. un tad izņem no formas.

Iesūtīja: Laima T.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!