Foto: Shutterstock
Jauka brīvdienu rīta sākumam – rūgušpiena pankūkas, kas savu gaisīgumu ieguvušas no sakulta olu baltuma.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 lrūgušpiens3 ĒKcukurs1 šķipsnasāls3 olas milti eļļa

Sagatavošana

1

Rūgušpienu, paniņas, jogurtu (kas mājās ir, protams, garšīgākas sanāk no rūgušpiena) ielej palielā traukā, kurā iejauks mīklu.

2

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, baltumus liek atsevišķā traukā, kurā varēs kult.

3

Dzeltenumus pievieno rūgušpienam.

4

Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un puto līdz veidojas stingras putas.

5

Rūgušpienam ar olu, pievieno cukuru, miltus un iejauc pabiezu mīklu. Ar tādu aprēķinu, ka mīklā vēl tiks iecilāti olbaltumi, lai mīkla nebūtu pārāk šķidra.

6

Stingrās putās sakultos olu baltumus ieliek mīklā un lēni iecilā. Nemaisi, bet iecilā!

7

To dara lēni un akurāti, lai mīkla nesaplok, bet ir gaisīga un pilna ar maziem burbulīšiem. Mīkla pat kļūst čaugana un gaisīga.

8

Mīklu liek uz sakarsētas pannas, cep uz vidējas uguns no abām pusēm.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!