Rupjmaizes biskvīta kūka ar putukrējumu un dzērvenēm lieliski iederēsies svētku galdā - gan 18. novembrī, gan citos godos. Visas sastāvdaļas norādītas kūkai, kas cepta 20-22 cm diametra veidnē.
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 grupjmaizes rīvmaize170 gkviešu milti180 gsviests180 gcukurs5 ĒKskābais krējums1 ĒKkakao pulveris2 TKcepamais pulveris PILDĪJUMAM:150 gsvaigas dzērvenes500 gāboli100 gcukurs80 mlūdens300 gsaldais krējums50 gsviests1 šķipsnamalts kanēlis DEKORĒŠANAI:200 gsvaigas dzērvenes100 mlsaldais krējums1 TKvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Sviestu sagriež gabaliņos, pievieno cukuru un mīca, līdz iegūst mīkstu, viendabīgu masu.

2

Pievieno rupjmaizes rīvmaizi, kviešu miltus, kakao un cepamo pulveri. Samaisa, tad pieliek skābo krējumu un ar rokām samīca viendabīgā masā. To sadala trīs daļās. Izliek uz cepamā papīra un ar rokām izspaida vienmērīgā kārtā. Katru cep cepeškrāsnī +190 grādos aptuveni 15 minūtes.

3

Biskvīts ir labi jāizcep, tas nedrīkst būt mīksts, tad plātnes sadrūp. Kad biskvīts izcepies, to noliek atdzesēties.

4

Tikmēr gatavo pildījumu. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs.

5

Katlā ielej ūdeni, pievieno cukuru un maisa, līdz tas izkusis. Tad ieliek ābolus, dzērvenes, šķipsniņu kanēļa un vāra, līdz āboli sāk izjukt.

6

Pēc tam pievieno sviestu, mazliet pavāra un noslēdz uguni. Putojamajā traukā aukstu saldo krējumu sakuļ stingrās putās (nepievienojot cukuru!).

7

Kad biskvīts un ābolu-dzērveņu masa atdzisusi, sāk veidot kūku. Uz apakšējās plātnes uzsmērē ābolu – dzērveņu masu, uz tās – putukrējumu.

8

Tad liek otru biskvīta kārtu un dara tāpat. Uz trešā biskvīta uzsmērē plānu kārtu putukrējuma, kas saputots ar vaniļas cukuru.

9

Atlikušo putukrējumu iepilda konditorejas spricē. Rotā ar dzērvenēm un putukrējuma rozītēm valsts karoga krāsās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!