Foto: Publicitātes attēls
Šī ēdiena pagatavošanai būs nepieciešams nedaudz vairāk laika un prasmju, taču pacietība sniegs gandarījumu, jo sāļā rulete ne tikai greznos svētku galdu, bet patīkami pārsteigs gardēžus.
16Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

60 gsviests2 sakapātas ķiploka daiviņas50 gmilti250 mlpiens4 olas70 grīvēts siers kapāti pētersīļi300 gcepts, sablendēts ķirbis40 gkrēmsiers1 šķipsnamalts muskatrieksts pēc garšassāls eļļa cepšanai2 sakapāti sīpoli1 sakapāta ķiploka daiviņa120 gkūpināts cauraudzītis, kubiņos250 gsasmalcināti brūnie šampinjoni

Sagatavošana

1

Uz pannas eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, sēnes un turpina cept vēl 2 minūtes. Pieliek gaļu un cep vēl 2 minūtes. Noliek malā.

2

Pagatavo ķirbju krēmu, samaisot kopā cepto, sablenderēto ķirbji un krēmsieru ar sāli un muskatriekstu.

3

Gatavo ruletes mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 30 cm cepamo pannu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

4

Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiploku, maisot cep 1 minūti. Pievieno miltus, turpinot nepārtraukti maisīt. Lēnām pielej pienu, turpina karsēt un maisīt ar koka karoti, līdz masa kļuvusi bieza, viendabīga un sāk atlekt no pannas malām. Liek bļodā un putojot pa vienam pievieno olu dzeltenumus.

5

Tīrā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās. Četrās daļās ar koka karoti lēnām iemaisa mīklā olu baltumus. Iemaisa rīvēto sieru un pētersīļus. Mīklu lej sagatavotajā cepeškrāsns pannā un cep krāsnī aptuveni 20 – 25 minūtes, līdz virspuse kļuvusi gaiši zeltaina.

6

Izņem no krāsns un apvērš uz virsmas, uz kuras uzklāts tīrs virtuves dvielis. Uzmanīgi noņem cepamo papīru. Atdzesē 2 minūtes. Vienmērīgi pārsmērē ar ķirbja krēmu, pa virsu liek gaļas pildījumu.

7

Piepalīdzot ar virtuves dvieli, sarullē ruleti. Atļauj 5 minūtes "atpūsties" un sagriež šķēlēs. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!