Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīga, garda un aromātiska tarte no kraukšķīgas mīklas pamatnes. Sacepumā paslēpušies arī gardie ķiršu tomāti un baziliks, bet to visu satur kopā olas un saldā krējuma pildījums.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
250 gkārtainā mīkla500 gķirštomāti1 ĒKolīveļļa2 ĒKsakapāts baziliks300 mlsaldais krējums2 olas sāls pipari 23 cm liela tartes forma

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Krāsnī ieliek cepeškrāsns pannu, lai tā uzkarst.

2

Kārtaino mīklu nedaudz izrullē un ieklāj tartes formā, lai tā nosegtu pamatni un maliņas. Ar dakšiņu sadursta pamatni un mīklu ieliek ledusskapī atdzist uz 20 minūtēm. Pēc tam pārklāj tartes mīklu ar cepampapīra sloksni un pa virsu uzber keramikas zirņus (vai kaltētas pupiņas, rīsus vai ko citu smagumam).

3

Veselus tomātus ieliek cepamtraukā un aplej ar olīveļļu.

4

Tartes formu ieliek cepeškrāsnī uz karstās pannas. Zem tās cepeškrāsnī ievieto arī trauku ar tomātiem. Sastāvdaļas cep 12 minūtes.

5

Kad laiks pagājis, izņem tartes formu un tomātus no cepeškrāsns. No tartes formas izņem cepampapīru ar keramikas zirņiem.

6

Pēc tam tartes formu ieliek cepeškrāsnī cepties vēl 5-7 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Kad gatava, izņem laukā.

7

Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem.

8

Apceptos tomātus izkārto virs tartes mīklas, pa virsu uzkaisa bazilika lapiņas. Saldo krējumu un olas sakuļ kopā un masu pārlej pāri tomātiem. Pārkaisa pāri sāli un piparus tik, cik ir vēlēšanās.

9

Kad tarte sapildīta, to ievieto cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes, līdz pildījums kļuvis stingrs.

10

Gatavo tarti izņem no cepeškrāsns un atdzesē 10 minūtes, pēc tam izņem no formas.

11

Pasniedz, pārkaisot pa virsu dažas svaigas bazilika lapiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!