Foto: Shutterstock
Saldā šokolādes "desa" jeb "Melnā "kaka"", nosaukums, ko šim portāla "Cālis.lv" lietotājas, receptes autores "rose" mājās iecienītajam našķim neparastā izskata dēļ piešķīruši mazie kārumnieki, ir rulete, kura lieliski garšo no rīta kopā ar kafiju vai tēju.
740Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.Selgas cepumu paciņas1 gab.paciņa marmelādes100 grieksti100 grozīnes100 gbaltā šokolāde6 ĒKkakao1 gab.bundziņa iebiezinātais piens1 gab.paciņa sviesta5 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Sadrupina cepumus lielā traukā, sagriež marmelādi, riekstus, šokolādi, rozīnes un pievieno cepumiem.

2

Tad ņem katliņu, uzliek uz plīts, ieliek sviestu, cukuru un kausē tik ilgi, kamēr cukurs un sviests izkusis, tad pievieno iebiezināto pienu, kakao un samaisa.

3

Tad masu lej virsū cepumiem un žāvētiem augļiem.

4

Samaisa - tā, lai visas sastāvdaļas ir melnas.

5

Liek uz cepamā papīra, izklāj garenā formā, stingri notin un liek leduskapī uz nakti.

6

No rīta pasniedz kopā ar kafiju vai tēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!