Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garšīgs un sildošs ābolu un melleņu deserts, kas pārkaistīts ar kokosriekstu skaidiņām. Pagatavo to individuālos cepamajos traukos, lai katram ēdājam būtu sava porcija.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 āboli200 gmellenes8 TKūdens30 golīveļļa1 ĒKmedus90 gmandeļu milti100 gkokosriekstu čipsi šķipsnakanēlis 4 nelieli cepamie trauki

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež nelielos gabaliņos. Sagrieztos ābolus vienādās daļās sadala pa četriem cepamajiem trauciņiem. Katru trauku pārkaisa ar aptuveni 50 gramiem melleņu un pārlej ar divām tējkarotēm ūdens.

3

Trauciņus noklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī cepties 15 minūtes.

4

Tikmēr uzkarsē olīveļļu kopā ar medu, lai veidotos saldena mērce.

5

Bļodiņā sajauc kopā kokosriekstu čipsus ar mandeļu miltiem un kanēli.

6

Sacepumu trauciņiem noņem foliju, pārkaisa tos ar kokosriekstu masu, bet pēc tam aplej ar olīveļļas un medus mērci. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 10 minūtes, līdz augļi un ogas mīksti, bet virskārta skaisti apbrūnējusi.

Padoms: ja mājās nav četri nelieli cepamie trauki, izmanto vienu lielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!