Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saldas un kraukšķīgas rīsu mīklas bumbiņas, pasniedz kopā ar pūdercukuru. "Frittelle di Riso" ir ziemas sezonas našķis, kas īpaši iecienīts Toskānas reģionā.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

350 grīsi1 lpiens50 gcukurs1 citrona miziņa2 ĒKsviests (ist. temp.)3 olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)45 mlrums120 gmilti10 gsausais raugs eļļa vārīšanai pūdercukurs

Sagatavošana

1

Rīsus saber katliņā, pievieno pienu, cukuru, citrona miziņu un sviestu. Visu apmaisa un ļauj sākt vārīties. Rīsus vāra tik ilgi, līdz tie mīksti un gatavi.

2

Kad rīsi gatavi, katliņu noņem no plīts un rīsiem ļauj atdzist. Pēc tam rīsos iemaisa olu dzeltenumus un rumu. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā rīsu masā. Pēc tam pievieno arī miltus un raugu, un rīsu mīklas masu kārtīgi samaisa.

3

Dziļā katlā uzkarsē eļļu. Kad eļļa karsta, tajā vāra rīsu bumbiņas – ņem aptuveni ēdamkaroti rīsu mīklas masu un savirpina plaukstās lodītēs. Rīsu bumbiņas vāra eļļā nelielās porcijās, līdz tās zeltaini brūnas.

4

Ar putu karoti rīsu bumbiņas izņem no katla un liek uz papīra dvieļiem, lai notecētu eļļa. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!