Foto: Shutterstock
Baklažānu saldēšana ir nedaudz atšķirīga, kā citiem dārzeņiem. Ja šo gardo dārzeni sagriezīsi gabaliņos un vienkārši sasaldēsi, rezultātā sautējumam iegūsi samērā gumijotu dārzeni. Tādēļ, lai izvairītos no šādas gumijotas konsistences, baklažāni pirms saldēšanas ir termiski jāapstrādā.
45Minūtes
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

baklažāni sāls

Sagatavošana

1

Baklažānus nomazgā, pārgriež gareniski uz pusēm. Mīkstumu ar zobu bakstāmo irbulīti sadursta, pēc tam bagātīgi apkaisa ar sāli un liek caurdurī atsuloties 10-15 minūtes. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni grila režīmā uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Sāli nomazgā zem tekoša ūdens un baklažānu nosusina papīra dvielī, vienlaicīgi viegli izspaidot dārzeni, lai ir sauss. Liek baklažānu pusītes ar mizu uz leju uz cepamās plāts un grilē 3-5 minūtes, pēc tam baklažānus apgriež apkārt un turpina grilēt 3-5 minūtes.

3

Izņem baklažānus no krāsns, ļauj tiem atdzist, sagriež gabaliņos vai šķēlītēs, kā vēlas. Sasaldē.

Nav ieteicams saldēt veselas pusītes, jo tad, kad gribēsi izmantot baklažānus, pusītes būs jāatkausē, lai dārzeni varētu pievienot pie sautējuma vai zupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!