Foto: Privātais arhīvs
"Tā kā šis gads loloja ar iespaidīgu sēņu ražu, tad saldētavā ir krājumi, ko var sākt pakāpeniski izmantot," stāsta receptes autore Elise Bikova. Krēmzupa ir ātri un vienkārši pagatavojama, bet garšos tikpat labi kā restorānā!
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
saldētas baravikas6 gab.kartupeļi3 gab.burkāni2 gab.sīpoli200 mlsaldais krējums pēc garšasgrauzdiņi

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties.

2

Nomizo sīpolus un sagriež palielās šķēlēs. Sakarsē pannu un izkausē piciņu sviesta. Kad tas izkusis, liek cepties sīpolus.

3

Kad sīpoli ir apcepušies un kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sagrieztas baravikas (tās iepriekš ir jāatlaidina) un visu turpina cept uz pannas.

4

Tikmēr notīra burkānus un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

5

Kad baravikas ar sīpoliem ir jau apcepušās, pievieno burkānus un visu turpina sautēt uz pannas. Pievieno garšvielas pēc vēlēšanās – man patīk pievienot mazliet timiānu, piparus un sāli.

6

Kad viss ir sacepies un kartupeļi mīksti, kartupeļiem nolej mazliet ūdeni, bet ne visu, un pannas saturu pievieno katliņā pie kartupeļiem un sablenderē, pakāpeniski pievienojot saldo krējumu.

7

Kad viss ir sablenderēts viendabīgā masā, zupa jāliek atpakaļ uz uguns, līdz tā uzmet pirmo burbuli.

8

Zupu pasniedz ar maizes grauzdiņiem. Savai zupai pievienoju arī zilo sieru, kas pavisam ātri izkusa, un redīsu kreses.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!