Foto: K. Baumane

Krista Baumane, bloga www.krista.lv autore, atsaucoties kampaņas BioLoģiski aicinājumam, novienkāršoja savu mīļākās zupas recepti. Tā ir ātri pagatavojama, viegli improvizējama, pielāgojama vegāniem, nav dārga un labi garšo maziem bērniem!

Pirms pāris gadiem interneta dzīlēs atklājot šo recepti, Krista nopriecājās par labo ideju zupai pievienot sarkanās lēcas – tās dod ne tikai uzturvērtību, bet padara zupu krēmīgu arī bez trekna krējuma līdzdalības.

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.saldie kartupeļi1 gab.burkāns1 gab.sīpols1 gab.ingvera sakne, neliels gabaliņš1.5 lbuljons (dārzeņu vai vistas)75 gsarkanās lēcas pēc garšassāls pēc garšasmpipari eļļa vai sviests, cepšanai

Sagatavošana

1

Sīpolu nomizo, sakapā, liek zupas katlā un eļļā kopā ar sviesta piciņu sasautē, līdz mīksts un caurspīdīgs.

2

Burkānu un saldos kartupeļus nomizo un sagriež apmēram vienāda izmēra nelielos gabaliņos. Liek klāt sīpolam, pielej buljonu, pieliek ingveru un
pusaizvākotu uz nelielas uguns lēni vāra apmēram 15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

3

Lēcas sietā noskalo ar aukstu ūdeni un pievieno zupai, vāra vēl 10 minūtes.

4

Zupu nedaudz atdzesē, "izķeksē" ingveru un sablendē, ko visērtāk darīt ar rokas blenderi. "Pieregulē" garšvielas un pasniedz!

Izmaksas:

Kopīgās zupas izmaksas ir nepilni 5 eiro, rēķinot nepieciešamo bioloģiski
sertificēto produktu apjomu (lēcām, saldajiem kartupeļiem, burkānam, sīpolam, buljona kubiņiem, ingveram).

BioLoģiski komentārs:

Kristas zupā nav īpaši daudz vietējo bioloģisko sastāvdaļu, taču, kā norāda autore, zupu var variēt dažādos virzienos un aizvietot importa produktus ar vietējiem.

Ar šo zupu var eksperimentēt daudz dažādos virzienos, piemēram, saldo kartupeļu vietā ņem ķirbi (ļoti labi sanāk ar sviesta ķirbīti), lēcu vietā vai papildus tām var izmantot turku zirņus, pievienot ķiploku un/vai kādu sildošu garšvielu, piemēram, karija pastu, čili pārslas vai kurkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!