Foto: DELFI
Sālītas sēnes - pēc veiksmīgas sēņošanas.
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

10 kgsēnes1 kgsāls

Sagatavošana

1

Sēnes novāra, noskalo vairākos ūdeņos, liek drēbes maisā notecēties 12 stundas.

2

Traukā ievieto sālīšanai paredzētās sēnes, uzber sāli, samaisa. Ja sēņu ir daudz, tad sēnes un sāli liek kārtām. Uzliek piemērota lieluma vāku un slogu (vislabāk parastu laukakmeni),lai virs sēnēm parādās sula. Glabāšanas laikā seko, lai virs sēnēm būtu sula, ja tās nav, pielej 10% sālsūdeni.

3

Sālīšanai izmantojiet koka, stikla vai emaljētus traukus. Sēnes nedrīkst sālīt cinkota skārda traukos! Nelietojiet māla traukus, jo glazūra, sālījumā izšķīstot var saindēt sēnes.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!