Foto: Vida Press
Īsti ziemīga un samtaini maiga kukurūzas zupa, kurai garneles piešķir izsmalcinātību un vieglumu. Lielisks veids kā sevi nedaudz palutināt nogurdinošas darba nedēļas izskaņā.
100Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

60 gsviests15 gkviešu milti1 gab.sīpols1 gab.zaļais pipars1 gab.selerijas kāts1 gab.kartupelis2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.konservēta kukurūza, bundžiņa300 mlsaldais krējums300 mlpiens400 ggarneles pēc garšasmelnie pipari, malti pēc garšassāls saujapētersīļi saujalociņi

Sagatavošana

1

Sīplokus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Zaļo piparu un seleriju sagriež kubiņos. Kartupeli nomizo un sagriež kubiņos. Lociņus un pētersīļus sasmalcina.

2

Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un aptuveni 2 minūtes maisot apbrūnina. Tad pievieno sīpolus, ķiplokus, selerijas, piparus un kartupeļus. Pēc divām minūtēm pievieno kukurūzu, pienu, krējumu un sautē, līdz kartupeļi ir mīksti.

3

Tad pievieno garneles, sāli, piparus un, ik pa laikam apmaisot, lai izvairītos no piedegšanas, uz lēnas uguns vāra zupu vēl 20 minūtes.

4

Nogriež uguni, pirms pasniegšanas pievieno pētersīļus un lociņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!