Foto: Shutterstock
Vienkārša un ātra paprikas un apelsīnu zupa žiglām pusdienām. Ziemā zupu ēd siltu, bet vasarā to var baudīt arī aukstu, vēsumam pievienojot kādu ledus gabaliņu.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgsarkanā paprika3 apelsīni pēc garšassāls2 ĒKolīveļļa lociņi

Sagatavošana

1

Paprikām izņem serdi un iztīra sēkliņas. Sagriež ceturtdaļās, bet pēc tam smalkākos gabaliņos. Lielā pannā uzkarsē eļļu un saber paprikas gabaliņus. Pēc garšas pievieno arī sāli.

2

Apelsīnus nomazgā un norīvē miziņu vienam no tiem. Apelsīnu miziņu pievieno paprikas gabaliņiem, kurus sutina pannā 15–17 minūtes, lai tie būtu mīksti.

3

Paralēli ar citrusaugļu spiedi izspiež apelsīnu sulu – vajadzīgi aptuveni 200 mililitri.

4

Kad paprikas gabaliņi mīksti, tos pārliek blenderī. Pārlej ar apelsīnu sulu un sasmalcina līdz krēmzupas konsistencei. Zupu pārlej katliņā un uzsilda, līdz tā uzmet pirmos burbuļus.

Pasniedz ar sakapātiem lociņiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!