Foto: Shutterstock
Veselīgais sarkano jāņogu sīrups ziemas krājumu plauktam.

Ogas uzkarsē emaljētā traukā, samīca ar koka spiedi un izlej caur marli. To, kas paliek marlē, kārtīgi izspaida ar rokām, lai iztek visa sula. Es parasti to sadalu mazās porcijās un tad saspaidu.

Iegūto sulu noliek nostāvēties uz aptuveni divām dienām. Šai laikā sula, iespējams, sāks nedaudz rūgt. Rūgšanas procesa gaitā saruks pekltīna daudzums un pastiprināsies sulas garša, aromāts.

Sulu nokāš, pievieno cukuru, uzkarsē līdz pilnībā izkūst cukurs, atkal nokāš un karsē līdz 98 grādiem. Sīrupu salej burkās, apgāž vēkšpēdus, apsedz un atdzesē.

Sīrupu uzglabā sausā un vēsā vietā.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!