15Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
300 gsarkanie kāposti1 burkāns1 ĒKbrūklenes2 ĒKskābs krējums1 ĒKmārrutki1 TKeļļa1 TKcitronu sula sāls cukurs malti melnie pipari
Sagatavošana
1
Kāpostus sasmalcina vai sagriež kvadrātveida gabaliņos, ieliek sietā un iemērc uz divām minūtēm verdošā ūdenī.
2
Sietu izņem no ūdens, kāpostus noskalo ar aukstu ūdeni, tad rūpīgi notecina. Pievieno uz rupjās rīves vai dārzeņu mandolīnas sarīvētu burkānu.
3
Mērce: krējumu (ja vēlas, lai mērce ir liesāka, krējumu aizstāj ar bezpiedevu jogurtu) sajauc ar mārrutkiem, citronu sulu, eļļu, sāli, cukuru, pipariem un samaisa.
4
Kāpostus liek bļodā, pārkaisa ar brūklenēm, pārlej ar mērci un pasniedz atdzesētus.
Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit