Foto: Shutterstock
Sīpolu marmelādi var iegādāties veikalā, tomēr pašu gatavota pilnībā izkonkurēja jebkuru iepriekš ēsto, par to pārliecinājās ''Tasty'', tāpēc recepti šim gardumam neturam zem pūra. Sīpolu marmelāde lieliski garšo uz kanapē maizītēm, burgeros, kā piedeva gaļai, sāļajos pīrāgos un jebkur, kur vien varētu piestāvēt saldenā piedeva.
70Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgsarkanie sīpoli0.5 glāzeolīveļļa (100 g)0.5 glāzemedus0.5 glāzebrūnais cukurs0.5 glāzesarkanvīna etiķis1 timiāna zariņš pēc garšasmalti pipari

Sagatavošana

1

Nomizo un sagriež sīpolus gredzenos.

2

Sakarsē pannu ar eļļu un pievieno smalki sakapātu timiānu.

3

Pievieno sīpolus un uz lēnas uguns tos cep, ik pa brīdim apmaisot. Svarīgi sīpolus nepiededzināt, bet gan apcept mīkstus un caurspīdīgus.

4

Tad pielej etiķi, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un ik pa brīdim apmaisot uz lēnas uguns karsē. Pēc laika sīpoli sāks karamelizēties un brūnēt, bet turpini tos karsēt aptuveni stundu, līdz novārās šķidrums un masa ir sabiezējusi.

5

Pildi burciņās, liec ledusskapī un glabā gardēžu lutināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!