Foto: DELFI
Pankūkas, kas top reizēs, kad otrajai pusītei jāpasniedz kas tematisks. Šoreiz pufīgajām brokastu pankūkām garšai pievienots kakao, bet Valentīndienas noskaņās tās padarītas arī mazliet sārtākas. Pasniedz tās no rīta, tikko saceptas un karstas, kopā ar saldu sīrupu un pūdercukuru.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1.5 tasemilti100 gpūdercukurs2 ĒKkakao1.5 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda0.5 TKsāls1.5 tasepaniņas2 olas60 gcukurs sarkanā pārtikas krāsviela vai biešu sula (var nebūt) eļļa cepšanai PASNIEGŠANAI: medus vai kļavu sīrups pūdercukurs

Sagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, pūdercukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli.

2

Citā traukā sakuļ olas kopā ar paniņām un parasto cukuru. Šķidrajai masai, ka pankūkas vēlas sārtākas, pievieno biešu sulu vai sarkano pārtikas krāsvielu.

3

Pēc tam mitrās sastāvdaļas pakāpeniski iemaisa miltu masā. Kad mīkla apmaisīta, uzkarsē pannu.

4

Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas – aptuveni 1-2 minūtes no katras puses. Pankūku apgriež tiklīdz tām "izlec" gaisa burbulīši.

Kad visas pankūkas gatavas, pasniedz ēdājiem uz šķīvja, aplejot ar kļavu sīrupu vai medu un apkaisot ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!