Foto: Shutterstock

Neticami sulīgu šašliku var izcept cepeškrāsnī, iesmiņus vertikāli liekot sausā 3 litru burkā. Recepte jau ilgāku laiku klejo interneta vidē dažādās blogeru lapās. Nolēmu, ka arī latviešu lasītājiem tā ir jāizmēģina. Vienā burkā varēs ielikt 4 - 5 iesmiņus.

105Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 kgcūkgaļas kakla karbonāde3 nelieli sīpoli (lai ripas būtu piemērotas iesmiņiem)1 citrons1 ĒKsāls1 ĒKmelnie pipari2 lauru lapas1 paprika

Sagatavošana

1

Vispirms iemarinē gaļu: sagriež cūkgaļu nelielos kubiņos, liek bļodā. Sagriež sīpolu ripās, liek pa virsu gaļai, pēc tam uzkaisa sāli un piparus. Izspiež citronam sulu un pārlej pāri sīpoliem, bļodā liek arī citrona mizas un lauru lapas. Visu labi samaisa un atstāj marinēties uz 4 stundām vai ilgāk.

2

Kad gaļa iemarinējusies, uz koka iesmiņiem pamīšus kārto marinēto gaļu, sīpolus un paprikas gabaliņus. Atlikušos sīpolus sadala starp divām sausām trīslitru burkām. Gaļas iesmiņus liek vertikāli burkās, kuru kakliņus pēc tam nosedz ar vairākās kārtās salocītu foliju.

3

Burkas liek aukstā cepeškrāsnī un krāsni silda kopā ar burkām uz 180°С. Gaļa jācep 60 - 80 minūtes. Kad gaļa izcepusies, burku atstāj izslēgtā cepeškrāsnī vēl 10 minūtes atpūsties, viegli paverot cepeškrāsni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!