Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīga pica ar gardām maltās gaļas bumbiņām, mocarellas sieru un svaigu oregano. Tā būs jo īpaši laba, ja nenoslinkosi un mērci pagatavosi, kā nākas.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
picas mīkla1 sīpols250 gliellopa maltā gaļa1 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari2 ķiploka daiviņas400 gtomātu pasta vai biezenis šķipsnačili pārslas šķipsnapūdercukurs250 gmocarella2 saujasoregano

Sagatavošana

1

Picas mīklu pagatavo pēc šīs receptes vai izmanto ātro picas mīklas maisījumu.

2

Sīpolus sakapā vai sarīvē. Pusi no tā sajauc ar malto gaļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Gaļas masu izmīca un izveido no tās nelielas, frikadeļu izmēra bumbiņas. Tās ievieto ledusskapī, lai nedaudz sastingst.

3

Pusi no nepieciešamās eļļas uzkarsē pannā. Tajā apbrūnina maltās gaļas bumbiņas, lai tās būtu zeltainas. Kad tas paveikts, bumbiņas atliek vēlākam.

4

Pannu iztīra, uzkarsē tajā atlikušo eļļu un apcep pāri palikušos sīpolus, līdz tie sāk brūnēt. Tad pievieno saspiestas ķiploka daiviņas, apcep minūti. Pēc tam pievieno tomātu biezeni vai pastu, čili un pūdercukuru. Mērci uzkarsē un ļauj tai uz lēnas uguns burbuļot 20 minūtes. Kad laiks pagājis, tomātu mērcē saliek maltās gaļas bumbiņas un sutina 20–30 minūtes.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C.

6

Picas mīklu sadala uz pusēm un izrullē, lai sanāktu divas apaļas picas. Katru uzliek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru.

7

Uz mīklas uzziež uzkarsēto tomātu mērci un izkārto vienlīdzīgi maltās gaļas bumbiņas. Uz picām izkārto arī gabaliņos saplacinātu mocarellu. Picas liek cepeškrāsnī un cep 8–10 minūtes.

Kad gatavas, izņem no krāsns, apbārsta ar svaigu oregano un pasniedz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!