Foto: Shutterstock
Šī sātīgā pīrāga jeb kiša recepte ir atceļojusi no Francijas, kas, kā zināms, ir īsta gardēžu paradīze. Lieliskais sīpolu-siera-bekona-rozmarīna un kraukšķīgas mīklas garšu salikums nevienu nespēs atstāt vienaldzīgu, it īpaši dietologus, jo viņiem noteikti būtu ko piebilst, ieraugot kalkulatora ekrānā ciparu, kas norāda šī pīrāga kaloriju skaitu.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

50 gsviests200 gmilti4 gab.olas pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari40 gūdens120 gbekons150 gsaldais krējums50 gsiers naža galsmuskatrieksts250 gpuravi200 gsīpoli20 gaugu eļļa1 gab.rozmarīns, zariņš

Sagatavošana

1

Miltus ber bļodā, tiem pievieno olu, ūdeni, sāli un 40 gramus sviesta (istabas temperatūrā). Mīklu samīca, līdz tā ir viendabīga, ietin pārtikas plēvē un uz stundu liek ledusskapī.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

3

Izņem mīklu, izrullē un ieklāj 24cm diametra veidnē. Mīklu pārklāj ar cepamo papīru, un, lai novērstu mīklas pacelšanos cepšanas laikā, ieber veidnē puskilogramu parasto pupiņu vai keramisko pupiņu. Liek veidni krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Izņem pamatni no krāsns.

4

Kamēr pamatne dziest, gatavo pildījumu.

5

Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos, puravus sagriež ripās. Bekonu sagriež strēmelītēs. Rozmarīnam atdala lapiņas, sakapā. Sieru sarīvē.

6

Pannā liek atlikušo sviestu, pievieno eļļu, kad taukvielas uzkarsušas, liek cepties sīpolus un puravus, pēc 2-3 minūtēm pievieno bekonu, rozmarīnu, un turpina cept vēl 3-4 minūtes.

7

Paaugstina krāsns temperatūru līdz 180 grādiem.

8

Atlikušās trīs olas liek bļodā, pievieno saldo krējumu, sakuļ. Tad pievieno pannas saturu, sieru, muskatriekstu, sāli, piparus. Visu samaisa un lej izceptajā pamatnē.

9

Liek krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Izņem un pirms griešanas gabaliņos, ļauj pīrāgam atpūsties aptuveni 5-7 minūtes.

Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!