Foto: DELFI
Līdz ar pirmajām patiesi aukstajām ziemas dienām, rodas vēlme vakariņās pasniegt kaut ko sildošu un sātīgu, un šādam kārdinājumam nevajag pretoties. Tā kā pēc svētkiem šķiet, ka gaļa baudīta par daudz, tad dārzeņu ēdieni atslodzei ir tieši laikā. Tāpēc padalos ar savu iecienīto sautējuma recepti, kas varbūt nav tā fotogēniskākā, tomēr neliek vilties nevienā gatavošanas reizē.
40Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 ggargraudu rīsi500 mlūdens50 mlcitronu sula500 gsaldie kartupeļi2 gab.Šalotes sīpoli1 gab.baklažāni1 gab.paprika5 gab.šampinjoni3 gab.tomāti2 ĒKtomātu pasta1 ĒKgaram masala pēc garšassāls200 mlkokosriekstu piens

Sagatavošana

1

Vispirms liec vārīties rīsus. Ieber tos katliņā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli un liec vārīties. Vāri ik pa brīdim apmaisot, līdz viss ūdens uzsūcies. Beigās pievieno citronu sulu, apmaisi un liec malā.

2

Nomizo saldo kartupeli un sagriez to mazos gabaliņos. Liec katlā, pārlej ar ūdeni un liec vārīties. Kad tie ir vidēji mīksti, nokās ūdeni un noliec kartupeļus malā.

3

Sakarsē pannu ar eļļu, pievieno smalki sakapātus Šalotes sīpolus, apcep tos caurspīdīgus un noņem no pannas.

4

Pannā liec cepties mazos gabaliņos sagrieztu baklažānu, pēc brīža pievieno papriku un šampinjonus. Pēdējos pievieno tomātus. Pasautē dārzeņus, lai tie ir kļuvuši mīkstāki. Tad pievieno izvārītos rīsus, apceptos sīpolus, tomātu pastu un garšvielas. Ja vēlies pikantāku sautējumu, pievieno arī smalki sarīvētu ingvera saknes gabaliņu vai čili.

5

Noslēgumā pielej šķidru kokosriekstu pienu, apmaisi un sautē aptuveni 10 minūtes. Pēc garšas pievieno vēl sāli, garam masala vai citas garšvielas. Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem un apslacītu laima vai citronu sulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!