Sākotnēji biju apņēmības pilna gatavot kabaču pankūkas pēc savas izdomātās receptes, tiesa, ne viss notika tik spīdoši, tāpēc beigās šai receptei tika pievienotas vēl pāris sastāvdaļas, kā rezultātā tapa sātīgie dārzeņu plācenīši ar sieru.

Tā kā man ir niķis gatavot vairāk ēdiena nekā vajadzīgs, tad brīdinu – no šīs receptes plācenīšu sanāks diezgan daudz.

45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 gab.jaunie kartupeļi6 gab.nepieli burkāni4 gab.nelieli kabači2 gab.olas300 gsiers9 ĒKmilti2 glāzesmanna4 ĒKkartupeļu ciete pēc garšassāls pēc garšaseļļa

Sagatavošana

1

Dārzeņus noskalo un nomizo. Pēc tam tos sarīvē uz rupjās rīves un ber lielā traukā. No dārzeņiem nospiež lieko sulu. Vislabāk to var izdarīt ar marles palīdzību.

2

Atsevišķā traukā sakuļ olas ar nedaudz sāls. Pēc tam to lej iekšā sarīvēto dārzeņu masai. Pievieno arī miltus, mannu, kartupeļu cieti, kā arī sarīvētu sieru. Visu samaisa.

3

No dārzeņu masas izveido apaļus plācenīšus, kurus pēc tam liek pannā sakarsētā eļļā un cep zeltaini brūnus.

Plācenīši izcili garšos ar skābo krējumu, bet tos var ēst arī ar zaļumu mērci.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!