Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgs un gards gaišas mīklas pīrāgs, kas pildīts ar vistas filejas gabaliņiem un čorizo desu. Īpašu aromātu pildījumam piešķirs pierīvētā citrona miziņa. Bet kukulīti vieglāk sagriezt palīdzēs gaļas buljona želeja, kas paslēpusies pildījumā.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:500 gmilti2 gab.olas150 gcūku tauki ŽELEJAI:4 gab.želatīna lapas VAI:1.5 ĒKželatīns300 mlgaļas buljons PILDĪJUMAM:500 gvistas fileja250 gvistas kājas (gaļa bez kaula)200 gčorizo desa1 ĒKtimiāns1 citrona miziņa PIEDERUMI: garenā maizes/kēksa cepamā forma (izklāta ar foliju un ietaukota)

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus un pievieno sāli. Pēc tam klāt liek vienu no nepieciešamajām olām, un iecilā to miltos.

2

Cūku taukus liek nelielā katliņā un izkausē. Pēc tam taukiem pievieno 200ml ūdens un ļauj šķidrumam sākt vārīties, ik pa laikam apmaisot, lai šķidrumi nesadalās.

3

Kad tas izdarīts, karsto masu lej miltu bļodā vienlaikus visas sastāvdaļas maisot, lai ola nepaspētu izvārīties. Visu maisa tik ilgi, kamēr savēlusies vienmērīgas mīklas bumba. Bļodu pārsedz ar virtuves dvielīti un ļauj atdzist aptuveni pusstundu.

4

Gatavo pildījumu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

5

Gabaliņos sagriezto vistas fileju un vistas kājiņas gaļu ber bļodā, pievieno čorizo desas šķēlītes, sasmalcinātu svaigo timiānu un citrona miziņu. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus un visu apmaisa.

6

Aptuveni ¼ no pagatavotās mīklas noplēš un atstāj vēlākam. Pārējo mīklu nedaudz pamīca un izrullē uz ar miltiem apkaisītas virsmas.

7

Mīklu izklāj cepamajā formā, kārtīgi ar pirkstiem to izlīdzinot gar maliņām, lai nedaudz mīkla nokarātos pāri formas malām.

8

Gaļas pildījumu pēc tam izkārto virs mīklas, lai kukulītis būtu aizpildīts.

9

Atliektās mīklas maliņas apsmērē ar ūdeni.

10

Izrullē malā atlikto mīklu un liek virsū pildījumam, ar pirkstiem cieši aizspiežot mīklas pīrāga maliņas.

11

Ar apaļā konditorejas uzgaļa palīdzību mīklas virsmā izgriež divus trīs caurumus. Mīklas virsmu apsmērē ar vienu sakultu olu.

12

Gaļas pīrāgu liek cepties aptuveni uz 20 minūtēm. Pēc tam samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 180oC, un cep vēl 45-60 minūtes.

13

Ja cepšanas laikā pīrāga virsma sāk pārāk strauji apbrūnēt, to apklāj ar folija sloksni.

14

Gatavo pīrāgu izņem no cepeškrāsns un atdzesē pilnībā.

15

Gatavo želeju. Želatīna lapas vai želatīna graudus uzbriedina aukstā ūdenī. Katliņā uzkarsē ¼ no nepieciešamā buljona, bet pēc tam pārlej kādā mērkrūzē.

16

Želatīnu izkausē ūdens peldē un pievieno karstajam buljonam. Apmaisa, lai šķidrumam būtu vienmērīga konsistence, bet pēc tam pievieno atlikušo no visa nepieciešamā buljona.

17

Ar trektera palīdzību pēc tam pilda vēl remdeno buljona želeju gaļas pīrāgā, tieši vietā, kur izdurti caurumi. Sapilda tik daudz, cik var.

18

Ar želeju sapildīto pīrāgu vēlreiz atdzesē.

19

Pasniedz istabas temperatūrā, sagrieztu biezās šķēlītēs.

20

Ja kukulīti neapēd uzreiz, to glabā ledusskapī un pirms ēšanas nedaudz uzsilda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!