Foto: DELFI
Kraukšķīgas kabaču šķēlītes, kas cieši izkārtotas ar tomātiem – pamats gardam sacepumam. Papildini to ar kūstošo mocarellu vēl labākai garšai.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
viens neliels kabacītis8 tomāti1 liels sīpols4 ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasgaršvielas mocarella sviests eļļa

Sagatavošana

1

Kabacīti sagriež plānās šķēlēs, tomātu arī sašķēlē.

2

Sīpolu sagriež pusapļos, mocarellu sagriež šķēlēs.

3

Ķiploku sagriež plānās šķēlītēs, ber cemaptraukā.

4

Ķeras pie ķēpīgākā darba – dārzeņu šķēlīšu kārtošanas traukā. Liek pamīšus - kabača ripa, sīpols, tomāts, siers.

5

Kad trauks viss pilns, pārslaka ar kripatiņu eļļas, pārkaisa sāli, piparus, garšvielas pēc izvēles.

6

Ja pāri palikušas sīpola ripas, tās sīki sagriež un pārkaisa dārzeņu kārtojumam.

7

Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep 30 – 40 minūtes.

8

Kad šis laiks pagājis, dārzeņiem pārdrupina sviestu, pārslēdz krāsni grila režīmā un 250 – 300 grādos cep 5 – 7 minūtes.

Gatavs! Lai labi garšo!

Pasniedzot var pārkaisīt ar svaigu baziliku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!