Foto: Vida Press
Saulainās siermaizītes ir vienkāršs brokastu ēdiens, kas būs pa spēkam pat iesācējam virtuvē. Tās vari baudīt gan kā uzkodu, gan kā piedevu pie zupas vai sautējuma.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.bagete4 gab.tomāti8 gab.bazilika lapas, svaigas2 ĒKolīveļla pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, svaigi malti1 TKkumins60 gsiers, piemēram Čedars

Sagatavošana

1

Bageti sagriež šķēlēs, tomātus uz pusēm. Sieru sarīvē. Bazilika lapas sakapā.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

3

Tomātus ar griezuma vietu uz augšu liek uz cepamās plāts, pārslaka ar pusi eļļas, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārber ar baziliku, sieru un kuminu. Liek krāsnī cepties uz 3-4 minūtēm.

4

Izņem uz krāsns, blakus tomātiem liek bagetes šķēles, pārslaka maizi ar eļļu un liek krāsnī uz vēl 10 minūtēm. Aptuveni pēc 5 minūtēm maizītes apgriež.

5

Izņem no krāsns. Uz katras maizītes liek tomāta pusīti un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!