Ierasts, ka siera kūkām pamatnei izmantojam smilšu mīklu vai drupinātus biskvīta cepumus. Šim nolūkam lieti noder arī sausmaizītes, izmēģini!
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

PAMATNEI:10 Finn Crisp traditional maizītes100 gkausēts sviests2 TKvaniļas cukurs2 TKkanēlis PILDĪJUMAM:500 gizmīcīts biezpiens400 gsvaigais krēmsiers100 gpūdercukurs sula un miziņa no viena citrona1 ĒKkartupeļu ciete3 olas MĒRCEI:500 gavenes100 gcukurs100 mlūdens

Sagatavošana

1

Sausmaizītes sasmalcina un iegūtās drumstalas ieber bļodā. Pievieno kausētu sviestu, vaniļas cukuru un kanēli. Tortes pamatnē ieklāj cepamo papīru. Iegūto masu stingri piespiežot izlīdzina pa tortes pamatni.

2

Samaisa visas pildījuma sastāvdaļas: biezpienu, svaigo sieru, pūdercukuru, citrona sulu un miziņu, katrupeļu cieti un olas. Liek kārtā uz jau sagatavotās pamatnes. Cep 175°C temperatūrā uz zemākā līmeņa cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes, līdz kūka stingra.

3

Pagatavo mērci – uz pannas karsē 500 g avenes, 100 ml cukurs, 100 ml ūdens, līdz cukurs izkusis. Iegūto masu izspiež caur sietu un pasniedz ar siera kūku.

Recepti piedāvā:

Vairāk gardu recepšu idejas un plašāku informāciju par Finn Crisp meklē: www.finncrisp.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!