Foto: Shutterstock
Sutināta liellopa gaļa alus mērcē ir bagātīgs, sātīgs un sildošs pusdienu ēdiens. To var pasniegt ar salātiem un kartupeļiem. Galveno darbu padarīs lēna uguns un laiks. Šī ēdiena garšas buķeti veido alus, sinepes un maize. Alu vajadzētu izvēlēties pēc iespējas mazāk stipru, bet sinepes vari lietot, kādas labāk garšo. Es ieteiktu franču sinepes, tām ir patīkams skābums, kas labi saderēsies ar alu. Ja izmantosi rupjmaizi, mērce būs košāka, baltmaize to padarīs mīkstāku, maigāku.
150Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgliellopa gaļa2 ĒKeļļa1 ĒKsviests2 sīpoli1 pudele tumšais alus4 šķēles rupjmaize2 ĒKsinepes500 mlūdens (vai buljons)1 lauru lapa1 ĒKtimiāns pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Gaļu pretēji šķiedrai sagriež gulaša izmēra gabaliņos. Ja nepieciešams, izgriež sudraboto plēvi un cīpslas. Gabaliņus apslauka papīra dvielī sausus, lai tie straujāk apceptos brūni.

2

Karsē pannu ar eļļu. Kad tā karsta, eļļai pievieno sviestu un uz lielas uguns pa daļām strauji apbrūnina gaļu. Ja panna būs pārāk pilna ar gaļu, tā necepsies, bet sutināsies.

3

Sagriež sīpolus uz pusēm un pēc tam smalkās ripiņās. Maizes šķēlēm nogriež garozu, pēc tam tās apsmērē ar sinepēm. Liek sutināmajā katlā vispirms apcepto gaļu, apkaisa ar sāli, pipariem un timiānu. Pa virsu liek lauru lapu, sīpolus un pēdējo kā vāciņu uzliek maizi ar sinepēm uz leju. Uzlej alu, ūdeni un uz straujas uguns uzvāra.

4

Noregulē uguni minimālu, uzliek vāku un sutina, līdz gaļa ir gatava, apmēram 2 stundas. Ik pa laikam pārbauda, vai nav jāpievieno nedaudz šķidrums.

5

Kad gaļa ir mīksta, lai maize sajauktos ar mērci un izšķīstu, izmaisa gaļas sautējumu. Atstāj mērci vēl sutināties kādas 5 - 10 minūtes.

6

Maizi nebūtu vēlams iejaukt mērcē ātrāk, jo tad tā var nogrimt un piecepties apakšā pie katla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!