Foto: Shutterstock
Sātīga un garda seleriju krēmzupa.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.5 lbuljons300 gseleriju saknes3 seleriju kāti2 ĒKmilti2 ĒKsviests2 gab.olu dzeltenumi4 ĒKskābs krējums pētersīļi dilles sāls

Sagatavošana

1

Seleriju saknes nomazgā, sarīvē, kātus sasmalcina. Saknes un kātus apcep sakarsētā taukvielā, iemaisa miltus un izkarsē.

2

Visu liek verdošā buljonā, pievieno sāli, vāra 15 minūtes.

3

Gatavai zupai pievieno olu dzeltenumus un skābu krējumu. Visu sablendē viendabīgā masā.

4

Pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem. Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!