Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Īstā recepte, kur likt lietā mežā salasītās sēnes – aromātisks un maigs risoto. Maltīti īpaši krēmīgu padarīs izmantotais mandeļu piens, bet kraukšķīgumu piešķirs apceptās mandeles.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
10 gkaltētas baravikas1 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols1 gab.ķiploka daiviņa salvijas lapiņas, dažas150 gšampinjoni150 garborio rīsi300 mldārzeņu buljons300 mlmandeļu piens PASNIEGŠANAI:2 nelieli kubiņi sviests30 gmandeles100 gmeža sēnes (gailenes, bekas)

Sagatavošana

1

Katliņā uzvāra 150 ml ūdeni, kuram pēc tam pievieno baravikas. Tās izmērcē aptuveni 15 minūtes, pēc tam nokāš (šķidrumu pataupa, tas būs vēl vajadzīgs) un sagriež gabaliņos.

2

Dziļā pannā uzkarsē eļļu un pievieno tai sasmalcinātu sīpolu, saspiestu ķiploku un salvijas lapas. Visu apcep aptuveni piecas minūtes. Pēc tam pievieno baravikas un sagrieztus šampinjonus, un sautē pannā vēl piecas minūtes.

3

Pēc tam pievieno arborio rīsus, kārtīgi tos apmaisot pannā, lai tie apliptu ar eļļu, un plīts liesmas intensitāti pagriež uz augstu. Pannā ielej arī ūdeni, kas notecināts no baravikām. Sastāvdaļām ļauj burbuļot pannā tik ilgi, kamēr ūdens iztvaikojis.

4

Pannā lej klāt aptuveni pusi no karstā dārzeņu buljona, ik pa laikam apmaisot, tik ilgi, līdz rīsi šķidrumu uzsūkuši. Pēc tam pielej atlikušo buljonu un dara tieši tāpat.

5

Kad buljons uzsūcies rīsos un sēnēs, pielej klāt mandeļu pienu. Visu maisa, līdz veidojas krēmīgs un maigs risoto. Tas aizņems aptuveni 20 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, un izņem salvijas lapiņas.

6

Citā nelielā pannā uzkarsē nedaudz eļļu, pievieno salvijas lapiņas un apcep tik ilgi, līdz tās teju kļūst kraukšķīgas. Pēc tam salviju ņem laukā un nosusina uz papīra dvieļa.

7

Pannā pievieno naža tiesu ar sviestu, pieber mandeles un apcep, līdz tās apbrūnējušas. Arī mandeles nosusina uz papīra dvieļa.

8

Pēc tam tajā pašā pannā ieliek atlikušo sviestu un apcep sagrieztās meža sēnes – gailenes, baravikas, apšu bekas, bērzlapes un citas.

9

Risoto pasniedz šķīvjos, pa virsu liekot apceptās sēnes, riekstus un salvijas lapiņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!