Foto: Vida Press
Brīnišķīgi krēmīgs, turklāt vienkārši pagatavojams tradicionālais itāļu ēdiens. No brīža, kad rīsiem pievienosi pirmo buljona porciju, līdz gatavam risoto paies vien 20 minūtes! Ja pa rokai nav baraviku, droši vari tās aizstāt ar citām sēnēm, kas pirms ēšanas nav jāvāra - gailenēm, šampinjoniem, bekām!
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gbaravikas200 gšampinjoni100 mlolīveļļa3 ķiploka daiviņas sāls un svaigi malti melnie pipari saujapētersīļi oregano1 citrons80 mlsauss baltvīns300 garborio (risoto) rīsi1 sīpols150 gParmezāna siers

Sagatavošana

1

Dziļā pannā uzkarsē 60 ml olīveļļas un apcep notīrītas un sagrieztas sēnes. Cep aptuveni 15 minūtes, līdz viss šķidrums iztvaikojis un sēnes ir apcepušās brūnas. Apceptās sēnes samaisa ar kapātiem zaļumiem un svaigi spiestu citrona sulu un atliek malā, kamēr gatavo pārējo.

2

Tajā pašā pannā liek pannā 75 g sviesta un atlikušo olīveļļu, sakarsē un apcep smalcinātus ķiplokus un sīpolus. Kad sīpoli kļūst zeltaini caurspīdīgi, pannā ber rīsus un maisot karsē, līdz rīsu graudi tiek pārklāti ar eļļu un sīpoliem.

3

Pannas saturam pievieno baltvīnu un vistas buljonu - šķidrumam ir jāpārklāj rīsi.

4

Uz lēnas uguns, karsējot maisa rīsus, ļaujot šķidrumam sasūkties graudos. Kad tas noticis, pielej vēl buljonu un turpina karsēt. Pārliecinies, ka viss šķidrums sasūcies rīsos, pirms pievienot nākamo buljona porciju. Aptuveni 15-20 minūšu laikā viss buljons būs pievienots rīsiem. Kad pēdējā šķidruma porcija sasūkusies rīsos, pannas saturam pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, atlikušo sviestu, sēnes un smalki rīvētu Parmezāna sieru. Visu samaisa un tūlīt pasniedz.

Tasty.lv iesaka: baudi šo risoto ar piesātinātu baltvīnu, piemēram, Sauvignon Blanc - tas brīnišķīgi papildinās Parmezāna siera garšu, nenomācot izteiksmīgo baraviku aromātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!