Ja viesos gaidāt veģetāriešus, tad pēc šī ēdiena baudīšanas viņi jūs mīlēs un nēsās uz rokām – tik gards tas ir.

Pagatavošana

120Minūtes
22Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 neliels sviesta ķirbis bez sēklām, sagriezts uz pusēm olīveļļa1 neliels kaltēts sarkanais čili pipars, sagriezts0.5 TKmalts kanēlis1 ĒKkoriandra sēklas1 svaiga rozmarīna zariņš, lapiņas noplūktas un sasmalcinātas2 sarkanie sīpoli jūras sāls svaigi malti melnie pipari1 saujasvaiga salvija100 gēdamie kastaņi2 šķēlessaldskābmaize3 ķiploka daiviņas1 citrons20 gsviests250 gbrūnie šampinjoni200 gmangolda lapas vai spināti50 gciedru rieksti25 grozīnes500 gkārtainā sviesta mīkla1 ola nedaudz piena

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Sagriez ķirbi šķēlēs un ieliec lielā cepešpannā, apslaki ar krietnu devu olīveļļas, uzber čili un kanēli.

2

Smalki saberz koriandra sēklas, pievieno rozmarīna lapas un vēlreiz saberz, apmēram vienu līdz divas minūtes, lai sajustu smaržu. Pārkaisi ķirbja gabaliņiem tā, lai ikviens ir labi pārklāts ar garšvielām.

3

Pārliecinies, ka visi ķirbja gabaliņi ir ar mizu uz leju, pārklāj tos ar foliju un cep karstā krāsnī apmēram 45 minūtes vai tik ilgi, kamēr tiek kļūst mīksti. Ļauj atdzist, pēc tam sadali kumosa lieluma gabaliņos.

4

Uz vidējas uguns uzkarsē katliņu, tad pievieno kādu devu olīveļļas un sīpolus. Pievieno sāli, piparus un lēnām vāra, ik pa laikam apmaisot, līdz tie kļūst mīksti un apbrūnē. Dažas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno salviju un sasmalcinātos kastaņus.

5

Tikmēr uz karsta grila vai tosterī sagrauzdē maizi, ierīvē ar ķiploku. Sagriež mazos gabaliņos un, ka sīpoli ir gatavi, tiem pievieno tostus. Nogriež uguni, visu samaisa, pagaršo, tad pievieno sarīvētu citrona miziņu.

6

Vidēji karstā pannā ievieto sviestu, kad tas ir izkusis, pievieno sēnes un sakapātu ķiploka daiviņu. Cep, līdz tās kļūst mīkstas un pasausas. Pievieno mazliet svaigi spiestas citronu sulas un sablendē viendabīgā masā.

7

Uzkarsē lielu pannu ar sālītu ūdeni, pievieno spinātus un sautē, līdz tie kļūst mīksti. Nosusina caurdurī, viegli saspiežot, lai atbrīvotos no liekā mitruma, tad liek malā.

8

Sagriež atlikušo ķiploka daiviņu, ievieto pannā ar kādu devu olīveļļas. Cep, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno ciedru riekstus, rozīnes un spinātus, cep, līdz maisījums kļūst pietiekami silts. Apkaisa ar sāli un pipariem, izslēdz plīti.

9

Tagad ir laiks veidot velingtonu. Izklāj kārtaino mīklu uz cepampapīra un izrullē to apmēram 30cmx40cm lielumā. Sāc ar sēņu maisījumu, izsmērē to pa visu mīklu. Lielā bļodā sajauc sagatavotos spinātus, ķirbi un sīpolu-maizes maisījumu, tad klāj to biezā kārtā mīklas vidū. Malas atstāj brīvas, jo mīkla būs jāsarullē.

10

Lai to izdarītu, paņem cepampapīra aiz vienas malas un pacel to kopā ar mīklu, virzi uz velingtona vidu, lai mīkla pārklāj pildījumu. Atdali cepampapīru, lai mīkla paliek vietā, pēc tam to pašu dari ar otru mīklas pusi. Mīklai ir jāpārklājas vidū. Sakul olu ar pienu, ar otu pārzied mīklu tā, lai savienojuma vieta nav redzama.

11

Aizloki galus, lai pildījums neizplūst, tad uzmanīgi rullē velingtonu pa cepampapīru, lai savienojuma vieta paliek apakšā. Pārziež visu ar sakulto olu.

12

Cep 45 minūtes, līdz tas ir pacēlies, kļuvis zeltaini brūns un pietiekami karsts. Pasniedz sagrieztu biezos gabalos. Var papildināt ar veģetāro mērci!

Un neaizmirsti ieslēgt televizoru, lai noskatītos Džeimija Olivera lieliskos raidījumus kanālā "FOX Life". "Džeimija pārtikas revolūcija dzīvajā ēterā Sidnejas Operas namā" – trešdien, 30. decembrī pulksten 21.00, bet svētdienās pulksten 12.00 var vērot "Emmy" balvu ieguvušo izcilo realitātes šovu – "Džeimija pārtikas revolūcija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!