Gardi un sātīgi krāsnī cepti sāļie plācenīši no ziedkāposta, sēnēm un siera. No pagatavotās masas sanāks 6-7 palieli plācenīši. Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Justīne un Monika.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
0.5 ziedkāposts4 lieli šampinjoni vai baravikas4 siera bumbas, piemēram, "Trikata" Sniega bumbas ar baravikām1 ola1 ķiploka daiviņa1 ĒKpilngraudu auzu milti olīveļļa sāls pipari

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.

2

Liec blenderī ziedkāpostu un šampinjonus. Blendē, līdz ziedkāposts atgādina putraimus.

3

Masu ieber bļodā, pievieno izspiestu ķiploku un sadrupinātas "sniega bumbas", visu samaisi.

4

Masai pievieno olu un auzu miltus, kā arī sāli, piparus un aptuveni ēdamkaroti eļļas. Visu kārtīgi samaisi.

5

Ar rokām ņem masu un veido 6-7 plācenīšus. Kārto uz cepamās pannas, uz kuras uzklāts cepamais papīrs.

6

Liec cepties cepeškrāsnī 30 minūtes.

Kad gatavs, pasniedz kā piedevu gaļas ēdieniem, salātiem vai ēd tāpat ar krējuma, jogurta-gurķu vai jebkuru citu mērcīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!