Foto: Shutterstock
Franču virtuves klasika - burvīgā siera krēmzupa. Turklāt to ir tik vienkārši pagatavot. Zupu rotā ar kapātiem zaļumiem un pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
75 gsiers (kūstošs)500 mlbuljons30 gsviests1 ĒKmilti75 mlsauss baltvīns2 olu dzeltenumi4 ĒKsaldais krējums1 ĒKeļļa šķipsnamuskatrieksts zaļumi (pasniegšanai) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Vienā katliņā kausē sviestu, bet otrā uzkarsē buljonu. Kad sviests izkusis, tam pievieno miltus. Nepārtraukti maisot, turpina karsēt apmēram vienu minūti. Karsto buljonu pamazām pievieno miltiem, turpinot nepārtraukti maisīt.

2

Pēc tam buljonam pievieno baltvīnu un uz straujas uguns uzvāra. Noregulē mazu uguntiņu un ļauj zupai lēni vārīties 5 minūtes.

3

Tikmēr uz rīves sarīvē sieru, noliek malā. Atdala olām dzeltenumus, pievieno saldo krējumu un viegli ar dakšiņu sakuļ.

4

Zupu noņem no uguns un tai pievieno rīvēto sieru. Maisa, līdz siers izkusis. Pēc tam zupai pievieno sakultās olas, ierīvē nedaudz muskatriekstu, izmaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Zupu uzkarsē līdz pirmajam burbulim. Pasniedz ar kapātiem zaļumiem un ķiploku grauzdiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!