Izcila siera kūka ar cukurotu ingveru un riekstu pralinē. Recepti iesaka restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.
120Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 gFiladelfijas siers160 gcukurs20 gmilti45 gsaldais krējums1 olas dzeltenums125 golas cukurots ingvers125 glazdu rieksti125 gmandeļu skaidiņas125 gpūdercukurs50 gmelnā šokolāde

Sagatavošana

1

Visas siera kūkas sastāvdaļas – Filadelfijas sieru, cukuru, miltus, saldo krējumu, olas dzeltenumus un olas ar mikseri saputo, līdz viss viendabīgi sajaucies un cukurs izšķīdis.

2

Ietauko kūkas formiņas, ieber nedaudz cukurotā ingvera gabaliņus un pārlej ar siera masu.

3

Formiņu veidni liek paplātē vai cepamtraukā, kas piepildīts ar ūdeni.

4

Cep 90 grādos aptuveni vienu stundu, līdz siera masa iegūst viegli stingru konsistenci.

5

Gatavās kūciņas atdzesē un izņem no formām.

6

Gatavo riekstu pralinē: samaļ blenderī lazdu riekstus, kam pievienotas mandeļu skaidiņas, istabas temperatūrā izkausēta šokolāde un pūdercukurs. Visu sablendē, līdz izveidojas viendabīga, mīksta masa.

7

Pralinē masu liek starp divām pergamenta loksnēm, plāni izrullē un ar formiņu izspiež vajadzīgās izmēra aplīšus, ko liek saldētavā – sastingt. Šos cepumus var sagatavot laicīgi un glabāt saldētavā, lai nepieciešamības gadījumā, piemēram, uzņemot negaidītus viesus, papildinātu desertu ar gardu riekstu kraukšķi.

8

Gatavo siera kūku pasniegšanai: uz pralinē cepuma liek siera kūciņu, ko pārsedz ar vēl vienu pralinē cepumu. Papildina ar svaigām ogām vai ogu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!