Foto: DELFI
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir īstena latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to pagatavot neierastā izpildījumā. Biezpiens ar jogurtu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Šāda krāsaina un koša klasikas interpretācija iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus, un padarīs īpašu pat visikdienišķāko maltīti.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.kartupeļi, vidēja lieluma2 gab.sīpoli2 TKcukurs pēc garšassāls5 ĒKsarkanvīna etiķis350 gvājpiena biezpiens150 mlbezpiedevu jogurts1 ĒKcitronu sula30 gsviests120 mlpiens2 gab.vārītas bietes, nelielas4 gab.tradicionālā siļķu fileja eļļā ar Himalaju sāli

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, katru sagriež astoņos gabalos, pārlej ar ūdeni, liek vārīties. Pa to laiku nomizo sīpolus, sagriež plānās ripiņās. Bietes sagriež daivās. Bļodā liek siļķes filejas, virs tās sīpolu ripas, tad bietes, pievieno 1,5 TK cukura, sāli, pārlej ar etiķi.

Foto: DELFI
2

Biezpienam pievieno jogurtu, šķipsnu sāls, atlikušo 1/2 TK cukura, citrona sulu un samaisa.

Foto: DELFI
3

Kartupeļus nokāš, atstājot 1/2 glāzi šķidruma, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, pienu, šķipsnu sāls un ar koka karoti vai lāpstiņu apmaisa, līdz kartupeļi nedaudz pašķīst un izveidojas krēmīga mērce.

4

Šķīvī liek kartupeļus, blakus tiem sīpolus un bietes, kam notecināta liekā marināde, rullītī satītu, ar koka irbulīti vai zobu bakstāmo nostiprinātu siļķes fileju un biezpienu. Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!