Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Siltie cāļa aknu salāti būs ātri pagatavojama, bet ļoti sātīga maltīte kādai vakariņu vai pusdienu reizei.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gsvaigas cāļa aknas pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari2 šķēlesbiezas baltmaizes šķēles3 ĒKsviests6 bekona šķēles4 saujasalātu lapas MĒRCEI:1 ĒKābolu etiķis1 TKDižonas sinepes1 šķipsnacukurs2 ĒKolīveļļa1 ĒKvalriekstu eļļa

Sagatavošana

1

Akniņām izgriež plēksnes un taukumus, ja tādi ir, sagriež kumosa izmēra gabaliņos. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas.

2

Maizes šķēles sagriež aptuveni 1x1x1 cm kubiņos.

3

Pannā uz vidējas liesmas sakarsē 2 ēdamkarotes sviesta. Liek kausētajā sviestā sagriezto maizi, samaisa, lai sviests kārtīgi noklātu maizes kubiņus pilnībā. Pāris minūtes grauzdē, līdz maize kļuvusi kraukšķīga un zeltaina.

4

Gatavos grauzdiņus izņem no pannas un liek uz papīra dvieļa, ļaujot notecēt liekajām taukvielām. Grauzdiņus uzglabā siltumā, līdz salātu pasniegšanai.

5

Karstā pannā liek kumosa izmēra gabaliņos sagrieztu bekonu un cep, līdz tas kļuvis kraukšķīgs. Bekonu atliek malā un uzglabā siltumā, līdz salātu pasniegšanai.

6

Atlikušo sviestu izkausē pannā un liek cepties akniņas. Cep no abām pusēm, līdz tās gatavas - aknu viducītim jābūt viegli rozā. Pannu noņem no plīts.

7

Nelielā bļodiņā vai krūzē sajauc visas mērces sastāvdaļas, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

8

Nomazgātas un nosusinātas salātu lapas liek porciju šķīvjos, pāri kārto ceptās cāļa aknas, bekonu un grauzdiņus. Pārlej ar mērci.

9

Salātus pasniedz vēl siltus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!