Foto: Vida Press
Šie siltie salāti ir īsta Āzijas virtuves paraugstunda, kurā garneļu maigā garša sajaukta ar aso čili, atspirdzinošo laimu un spēcinošo ingveru.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
125 gzaļās pākšu pupiņas4 sīpolloki100 glapu salāti vai Ķīnas kāposts60 gdiedzētas pupiņas125 gsvaigas vai saldētas garneles bez čaulas100 grīsu nūdeles2 ĒKsvaigs, kapāts koriandrs MĒRCEI:1 čili pipars1 TKmalts ingvers nedaudz pūdercukura1 ĒKTaizemiešu zivju mērce vai sojas mērce laims

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci - smalki sakapātu sarkano čili piparu, kuram izņemtas sēkliņas, samaisa ar ingveru, pūdercukuru, sojas mērci un puslaima sulu. Mērcei atļauj ievilkties.

2

Vidēja izmēra katliņā uzvāra sālsūdeni, kurā liek strēmelēs sagrieztas zaļās pupiņu pākstis – vāra vienu minūti. Tad katliņā pievieno smalki sakapātus sīpolus, saplucinātus zaļumus, garneles un pupiņu dīgstus. To visu vāra vēl aptuveni vienu vai pusotru minūti – kad garneles būs gatavas, tās kļūs rozā. Visu nokāš lielā sietā un liek lielā bļodā.

3

Svarīgi ir nokāsto ūdeni ieliet atpakaļ katliņā, jo tajā liek gatavoties rīsu nūdeles – tās atstāj katliņā aptuveni četras minūtes un ļauj tām piebriest. Kad nūdeles gatavas, tās nokāš un sajauc kopā ar sākumā pagatavoto mērci, pa virsu nūdelēm liekot pagatavotos dārzeņus un garneles un visu pavisam viegli apmaisot.

4

Servē šķīvjos, pa virsu uzkaisot sasmalcinātu koriandru. Pasniedz siltus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!