Foto: mosfood
Koša un garšīga maltīte vakariņām vai pusdienām - siltie salāti ar vistas akniņām un šampinjoniem.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gvistas aknas saujalapu salāti12 ķirštomāti4 šampinjoni10 mazie sīpoliņi3 ĒKolīveļļa2 ĒKcitronu sula1 TKsojas mērce50 gciedru rieksti maurloki

Sagatavošana

1

Vispirms iemarinē šampinjonus. Sēnes sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej ar 1 ēdamkaroti citronu sulas un ēdamkaroti olīveļļas. Ļauj iemarinēties.

2

Vistas akniņas noskalo un nosusina. Pārkaisa ar sāli un cep olīveļļā, līdz gatavas (aptuveni 5-7 minūtes).

3

Tajā pašā pannā ber notīrītus mazos sīpoliņus un apcep, līdz izveidojusies brūna garoziņa. Pārlej ar šķidrumu (buljonu vai ūdeni) un nedaudz pasautē zem vāka.

4

Salātu lapas saplucina, tomātiņus griež uz pusēm. Visu kārto uz šķīvja, klāt liekot marinētos šampinjonus, sīpolus, akniņas.

5

Visu pārlej ar mērci, ko gatavo no 2 ēdamkarotēm olīveļļas, 1 ēdamkarotes citronu sulas un 1 tējkarotes sojas mērces. Pāri kaisa ciedru riekstus un maurlokus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!