Foto: Santa Maria
Siltie vistas gaļas salāti ir viegli un izsmalcināti, bet vienlaikus sātīgi un sildoši – ideāla maltīte, kad laikapstākļi nelutina.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 vistu filejas3 ĒKrapšu eļļa1 paprika1 ledus salāta galviņa100 gdīgsti2 tomāti0.66 gab.garais gurķis2 seleriju kāti pēc garšasgaršviela vistas gaļai MĒRCEI:3 ĒKābolu etiķis1 TKgaršviela vistas gaļai3 ĒKolīveļļa0.5 sarkanais sīpols

Sagatavošana

1

No abām pusēm pārkaisa vistu krūtiņas ar vistas gaļas garšvielu, viegli saplacina, padauzot ar gaļas āmura plakano pusi. Pannā uzkarsē eļļu un apcep gaļu uz vidējas uguns. Cep krūtiņas 3 minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas un viegli brūnas. Pārliek uz šķīvja.

2

Uzkarsē pannā eļļu. Noskalo un sagriež papriku lielos gabalos. Cep papriku 3 minūtes no katras puses, līdz tā viegli apcepas un kļūst mīkstāka. Pārliek uz šķīvja.

3

Noskalo un liek saplucinātas salātu lapas, diedzētos zirņus, gabaliņos sagrieztus tomātus, gurķus, papriku un kubiņos sagrieztus selerijas kātus uz liela šķīvja. Sagriež vistas gaļu šķēlītēs un pārkaisa salātiem.

4

Bļodā sajauc etiķi, piedevu vistas gaļas ēdieniem, smalki kapātu sarkano sīpolu un eļļu. Pārlej mērci salātiem tieši pirms pasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!