Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kad šķiet, ka salātu pasaule vairs nespēj pārsteigt, uzrodas šī recepte – silti, veselīgi un ļoti garšīgi! Pagatavo graudaugu produktus pēc savas gaumes un pievieno tiem krāsnī apceptus puķkāpostus. Lai ielaistu pavasari šķīvī, maltītei pievieno citrona sulu spirgtumam.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 ziedkāposts1 TKkumina sēklas šķipsnačili pulveris200 gķirštomāti1 ĒKolīveļļa1 citrons (sula un miziņa)150 gzaļo pupiņu pākstis500 gātri vārāmais graudaugu maisījums (kvinoja, lēcas, kuskuss)2 TKsojas mērce

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Ziedkāpostu sadala gabaliņos un apviļā tos garšvielās un ēdamkarotē eļļas. Pievieno arī citrona miziņu un tomātus. Pēc tam dārzeņu gabaliņus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīra sloksni. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz tie mīksti un apbrūnējuši.

3

Kamēr dārzeņi gatavojas, pupiņu pākstis noblanšē verdošā ūdenī 3-4 minūtes. Kad tas izdarīts, pākstis noskalo zem auksta ūdens strūklas.

4

Graudaugu maisījumu pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma.

5

Sagatavo lielu salātu bļodu – tajā saber novārītos graudaugu produktus, pievieno pupiņu pākstis, ziedkāposta gabaliņus un tomātus, eļļu, sojas mērci un citronu sulu.

6

Salātus apmaisa un pasniedz, kamēr vēl silti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!