Foto: Shutterstock
Vienkāršas skābā krējuma mīklas kūka, kurā paslēpušies sulīgie persiki. Garšos burvīgi pie tējas vai kafijas tases.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
120 gsviests200 gcukurs2 olas250 mlskābais krējums240 gmilti1 TKsoda1 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls8 konservēti persiki

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Ietauko apaļo kūkas formu (22 cm diametra).

2

Lielā bļodā vai virtuves kombainā liek istabas temperatūrā noturētu sviestu un cukuru. Sviestu ar cukuru kuļ vismaz 3 minūtes, lai tas būtu gaisīgs. Pēc tam, nepārstājot kult, pakāpeniski pievieno pa vienai olas. Pēc tam skābo krējumu, līdz mīkla ir viendabīga.

3

Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli. Miltu masu pēc tam pievieno mīklai pa trim lāgiem, iemaisot miltus pēc katras pievienošanas.

4

Kad mīkla sajaukta, pusi no tās ielej kūkas formā. Tad virs mīklas izkārto konservēto persiku pusītes un pārlej ar atlikušo mīklu.

5

Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 45 minūtes, līdz iedurts koka zobu bakstāmais izlien no kūkas sauss. Ja liekas, ka kūka gatava ātrāk, cep īsāku laiku. Bet, ja tā vēl nav gatava, cepšanas laiku nedaudz palielina, līdz kūka zeltaina un gatava.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!