Foto: Shutterstock
Bērnu ballīšu iecienītais "Skudru pūznis" ar vārītu iebiezināto pienu un riekstiem.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 bundža vārīta iebiezinātā piena330 gsviests0.5 glāzeskābs krējums0.5 TKsoda135 gcukurs100 gmargarīns2.5 glāzesmilti100 grieksti180 gšokolāde magones

Sagatavošana

1

Mīklai mīkstu margarīnu vai sviestu saputo ar cukuru, sodu un sāli. Pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Mīklu ieliek uz kādu pusstundu ledusskapī, pēc tam samaļ caur gaļasmašīnu, uzliekot cepumu gatavošanai paredzēto uzgli un cenšoties izvilkt pēc iespējas garākas cepumu lentes.

2

Cepumu lentes apbrūnina līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, kad atdzisušas, sadrupina gabaliņos.

3

Krēms: vārītu iebiezināto pienu samaisa ar mīkstu sviestu, pievieno sakapātus riekstus. Visu samaisa kopā ar sadrupinātajiem cepumiem un kārto kā kaudzi, pārkaisot ar sarīvētu šokolādi un magonēm.

Iesūtīja: vicky

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!