Foto: Shutterstock
"Slinkie" tīteņi ar papriku un siera "cepuri" - kuplākam ēdāju pulciņam. Garšos tikpat labi kā parastie tīteņi, bet to gatavošanas process būs vienkāršāks un ātrāks.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 neliela kāpostgalviņa2 paciņas parboiled rīsi3 sīpoli3 burkāni800 gmaltā gaļa garšvielas1 paprika2 ķiploka daiviņas2 ĒKtomātu pasta150 gsiers

Sagatavošana

1

Smalki sagriež kāpostus, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz sāk burbuļot. Tad pievieno rīsus. Kamēr viss vārās, apcep sīpolus un sarīvē burkānus, visu liek klāt lielajā katlā. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni vai buljonu, bet tikai tik daudz, lai virums nebūtu pārāk šķidrs.

2

Lielā pannā apcep malto gaļu (īpaši nesmalcinot to, lai gaļa cepas dažāda lieluma gabaliņos) un izsutina ar garšvielām, tomātu pastu un garenās strēmelēs sagrieztu papriku. Pannai pievieno katla saturu, caur spiedi izspiestas ķiploku daiviņas, visu apmaisa, tad pārkaisa ar rīvētu sieru, uzliek pannai vāku, pasutina vēl 10 minūtes, līdz siers izkusis, un liek galdā.

* vēl var visu atsevišķi sagatavot, salikt kārtās cepamtraukā un cepeškrāsnī izcept, bet tad jau tie nebūs slinkie tīteņi.

Iesūtīja: pupu miza

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!