Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kas var būt jaukāks par našķi, kas uzlabo omu? Šie cepumi būs kārums, kas ēdājā raisīs smaidu, bet katrs kumoss būs bauda garšas kārpiņām.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

125 gsviests (ist. temp.)125 gsmalks cukurs šķipsnasāls1 ola vaniļas ekstrakts250 gmilti125 gsviests (ist. temp.) vaniļas ekstrakts175 gpūdercukurs1 ĒKverdošs ūdens230 gzemeņu džems cepumu griežamās formiņas ar smaidīgiem ģīmīšiem

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

2

Gatavo mīklu. Lielā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru un sāli, līdz masa ir gaisīga. Pēc tam iemaisa tajā olu un miltus, darot to pakāpeniski, lai mīkla būtu vienmērīga. Beigās pievieno vaniļas ekstraktu un apmaisa mīklu.

3

Ja mīkla ir pārāk izplūdusi, to atdzesē ledusskapī.

4

Pēc tam mīklu izrullē uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, līdz tā ir plāna (aptuveni 3 mm). Ar cepumu formiņām izgriež cepumus – pamatnes un sejiņas vienādā skaitā.

5

Padoms: ja nav izdevies atrast tādas formiņas, kurām ir smaidiņi, tad var izmantot vienkāršas piparkūku formiņas. Tai daļai cepumu, kas paredzēta likšanai virs pildījuma, izgriež sejiņas ar nazi.

6

Cepumus saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek cepties krāsnī 15-20 minūtes, līdz cepumi kļūst viegli zeltaini. Pēc tam izņem no krāsns un atdzesē.

7

Gatavo pildījumu. Sviestu un vaniļas ekstraktu liek bļodā un sakuļ ar mikseri, līdz masa gaisīga. Pēc tam iesijā bļodā pūdercukuru, pievieno verdošo ūdeni un masu sakuļ, līdz tā gaisīga un vienmērīgas konsistences.

8

Citā bļodiņā ieliek zemeņu džemu un samaisa ar karoti, lai tas kļūtu tekošāks.

9

Vispirms uz cepumu pamatnēm uzziež sviesta krēmu, bet pēc tam pa virsu uzmanīgi uzsmērē zemeņu džemu. Pa virsu džemam liek tos cepumus, kuriem ir smaidīgās sejiņas. Ļauj to darīt mazajiem palīgiem, lai gatavošana ir jautrāka!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!