Foto: Privātais arhīvs

Skaisti balta, kārdinoša un patīkami salda Filadelfijas siera kūka ar burvīgām vīģu daiviņām virspusē. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Olga Elste, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.

240Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gFiladelfijas siers (istabas temp.)220 gcukurs60 gsviests (istabas temp.)200 mlsaldais krējums (35%)6 olas1 ĒKcitronu sula50 gmilti20 gkukurūzas ciete1 TKvaniļas cukurs KRĒMAM:140 gFiladelfijas siers (istabas temp.)200 mlsaldais krējums (35%)1 ĒKpūdercukurs4 ĒKbrūnais cukurs ROTĀŠANAI: vīģes karamele vai sīrups

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu. Sagatavo 22 cm diametra formu: ieklāj tās dibenā cepampapīru, kā arī izklāj ar cepampapīru formas malas. Izvēlies formu ar augstām malām, jo siera kūka cepoties vēl pacelsies.

2

Traukā sajauc krēmsieru ar sviestu, vaniļas cukuru un 120 gramus cukura, un puto sastāvdaļas ar mikseri. To dara tik ilgi, lai izveidotos viendabīgs krēms.

3

Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Dzeltenumus liek atsevišķā bļodā un saputo, lai tie kļūtu gaišāki un palielinātos apjomā.

4

Pievieno tos siera masai un turpini putot. Pēc dzeltenumiem pievieno saldo krējumu un citronu sulu. Uzmanīgi ar silikona lāpstiņu vai karoti iecilā siera masā izsijātus miltus un kukurūzas cieti.

5

Citā bļodā saputo olu baltumus. Kad tie kļūst gaisīgi un sāk veidoties putas, lēnām pieber atlikušos 100 gramus cukura.

6

Kad olu baltumi kļūst stingi un spīdīgi, tie ir gatavi. Trīs piegājienos pievieno baltumus siera masai, uzmanīgi iecilājot.

7

Pārlej siera masu formā un liek krāsnī. Pēc 10 minūtēm samazini temperatūru līdz 100 grādiem un cep vēl 90 minūtes. Tad izslēdz krāsni, paver durtiņas un atstāj, lai kūka atdziest. Pēc tam liek kūku ledusskapī vismaz uz pāris stundām, lai sastingst.

8

Lai pagatavotu krēmu, sajauc krēmsieru ar pūdercukuru. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu ar brūno cukuru. Putošanu pārtrauc brīdi pirms putukrējums ir gatavs, jo tas vēl būs jāsajauc ar krēmsieru, tad konsistence būs pareiza.

9

2-3 piegājienos sajauc putukrējumu ar krēmsieru – krēms ir gatavs. Apsmērē kūku ar krēmu un dekorē to ar sagrieztām vīģēm, karameli vai tumšo cukura sīrupu.

Labu apetīti!

Recepti iesūtīja: Olga Elste

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!